Transakcijsko bankarstvo

Privredna banka Zagreb nudi vam brojne proizvode i usluge transakcijskog bankarstva o kojima više informacija možete pronaći u nastavku ili u našem Katalogu usluga transakcijskog bankarstva, kartičnog i dokumentarnog poslovanja za poslovne subjekte.

Novi sustav za distribuciju izvadaka – dokumentacija

Radi poboljšanja kvalitete usluge izvještavanja o prometima i stanjima po transakcijskim računima poslovnih subjekata Privredna banka Zagreb d.d. je implementirala novi sustav za distribuciju izvadaka. Novim sustavom omogućavamo Vam jednostavnije ugovaranje i zaprimanje izvadaka kroz veliki izbor kanala i formata, transparentan obračun i naplatu naknada kao i izbor različitih jezika i periodičnosti isporuke izvadaka.

Dokumentacija (zip datoteka)

 

Osnivački polog

Prilikom predaje zahtjeva za upis trgovačkog društva (udruge, zadruge, zaklade) u registar Trgovačkog suda (odnosno drugi odgovarajući registar sukladno vrsti poslovnog subjekta) osnivač je dužan, uz ostale dokumente za registraciju, nadležnom tijelu priložiti i Potvrdu o uplati osnivačkog pologa.

Uplatu osnivačkog pologa možete izvršiti u nekoj od naših poslovnica prema instrukcijama koje ćete dobiti od djelatnika na PBZ Sinergo desku, izdvojenom prostoru u podružnicama i poslovnicama Banke koji je namijenjen poslovanju s poslovnim subjektima (malim i srednjim poduzetnicima).

Uplata nerezidenta za osnivački polog/dokapitalizaciju u efektivnom stranom novcu na šalterima Banke nije moguća. Strani efektivni novac može se položiti na nerezidentni račun uplatitelja nakon čega se izvršava bezgotovinska uplata deviznog osnivačkog pologa/dokapitalizacije.

Korporativnim klijentima i financijskim institucijama pri uplati osnivačkog pologa punu podršku pruža stručni menadžer za odnose s klijentima.

Pročitajte više

Poslovni račun

Otvaranje transakcijskog računa u Privrednoj banci Zagreb d.d. prvi je korak u uspostavljanju vaše poslovne suradnje s Bankom.

Klijent u Banci može otvoriti transakcijski račun za redovno poslovanje, račune pod-organizacijskih dijelova, te račune za posebne namjene, ovisno o svojim poslovnim potrebama.

Osim usluge otvaranja i vođenja transakcijskog računa, za vas smo osigurali i obavljanje brzog, kvalitetnog i efikasnog platnog prometa uz bogatu ponudu bankarskih proizvoda i usluga za poslovne subjekte.

Obrasce za otvaranje transakcijskog računa pripremili smo za vas u mapi PBZ Platni promet koju možete zatražiti u vama najbližoj poslovnici Privredne banke Zagreb d.d., odnosno na PBZ Sinergo desku, kao i na web stranici Privredne banke Zagreb d.d.

Pročitajte više

Osiguranje depozita poslovnih subjekata

Zakonom o osiguranju depozita uređuje se osiguranje depozita u kreditnim institucijama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i podružnicama kreditnih institucija sa sjedištem izvan Republike Hrvatske. Prema istom, sve kreditne institucije registrirane u RH obvezne su biti članice sustava osiguranja depozita.

Klikom na link pogledajte:

Osnovne informacije o zaštiti depozita

Deposit Protection – Basic Information 

Pročitajte više

Visa Business Classic debitna kartica za poslovne subjekte

Trebate karticu za podizanje gotovine i plaćanje? Postanite korisnik Visa Business Classic debitna kartica za poslovne subjekte.

Ispunite i ovjerite pristupnicu za VISA Business Electron debitnu karticu te je dostavite na najbliži PBZ Sinergo desk.

Pročitajte više

Depoziti

U vrijeme velikih i brzih promjena na financijskom tržištu, kao pouzdan i siguran partner, nudimo vam:

  • prije svega sigurnost depozita,
  • konkurentne uvjete deponiranja,
  • fleksibilne uvjete deponiranja,
  • raznovrsnost i prilagođenost depozita potrebama i poslovnim mogućnostima pravnih osoba.

Obratite nam se s povjerenjem!

Pročitajte više

Osiguranje depozita poslovnih subjekata

Zakonom o osiguranju depozita uređuje se osiguranje depozita u kreditnim institucijama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i podružnicama kreditnih institucija sa sjedištem izvan Republike Hrvatske. Prema istom, sve kreditne institucije registrirane u RH obvezne su biti članice sustava osiguranja depozita.

Klikom na link pogledajte:

Osnovne informacije o zaštiti depozita

Deposit Protection – Basic Information 

Pročitajte više

PBZCOM@NET

Financijske poslove obavljajte povoljnije i brže uz pomoć usluge internetskog bankarstva PBZCOM@NET. Uvjet je da imate računalo s pristupom internetu, a uz pomoć pametne kartice ili USB uređaja moći ćete pristupiti svom poslovnom računu. Ugovorite PBZCOM@NET uslugu kod svog menadžera za odnose s klijentima ili na PBZ Sinergo desku.

Ispunite, ovjerite i potpišite Pristupnicu i Zahtjev.

Pročitajte više

InBiz

InBiz, novi portal internetskog bankarstva Intesa Sanpaolo Grupe namijenjen poslovnim klijentima, dostupan je sada i u Hrvatskoj, Italiji kao i u 8 drugih Europskih zemalja.
Nova usluga Intese Sanpaolo omogućuje upravljanje transakcijskim računima, financiranje uvozno - izvoznog poslovanja i faktoring, uz vrlo jednostavnu navigaciju kroz jedinstveni portal ISP Grupe.

Posjetite InBiz web stranicu za više informacija.

Pročitajte više

mPBZCOM

Želite siguran pristup informacijama o PBZ proizvodima i uslugama ili obavljati financijske transakcije s bilo kojeg mjesta u svijetu?

Ugovorite mPBZCOM uslugu u vama najbližem PBZ Sinergo desku ili putem internetskog bankarstva PBZCOM@NET.

Pročitajte više

PBZePlaće

Usluga PBZePlaće je namijenjena klijentima kako bi na najsigurniji način isplaćivali plaće ili druga primanja svojih zaposlenika, bez obzira imaju li otvoren transakcijski račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

U nastavku je poveznica na uslugu: https://eplace.pbz.hr

 

Pročitajte više

PBZCOM-SMS

SMS porukom možete saznati svaku promjenu na vašem poslovnom računu. Ugovorite uslugu PBZCOM-SMS, a jedini uvjet je da posjedujete aktivan kunski poslovni račun u PBZ-u i mobilni telefon.

Korisnik PBZCOM-SMS usluge postat ćete tako da ispunite, potpišite i ovjerite Pristupnicu i Zahtjev te dostavite na vama najbliži PBZ Sinergo desk.

Uslugu PBZCOM-SMS možete aktivirati i putem usluge PBZCOM@NET.

Pročitajte više

e-Ured

Ugovorite uslugu e-ured i na vašu e-mail adresu stizat će izvadak po poslovnom računu. Da biste ugovorili e-ured ne trebate biti korisnik internetskog bankarstva.

Ugovaranje e-ured usluge možete zatražiti na vama najbližem PBZ Sinergo desku ili putem PBZCOM@NET usluge.

Pročitajte više

PBZ Info servisi

Stanje i promet po vašem poslovnom računu možete pratiti 24 sata na dan svih 7 dana u tjednu putem PBZ Info servisa i besplatne PBZInfoCard kartice.

Besplatnu PBZInfoCard karticu dobivate prilikom otvaranja poslovnog računa ili naknadno temeljem zahtjeva.

Pročitajte više

e-Račun

Ako u svom poslu koristite veće količine papira i imate ostale troškove poput  ispisa te arhiviranja računa, vrijeme je da unaprijedite, pojednostavite i kontrolirate svoje poslovanje elektronskim slanjem i primanjem računa. Svoj proces naplate računa u svakom trenutku možete kvalitetno pratiti kao i uredno arhivirati.

Pored aktivne brigu za okoliš, ova nova usluga Vam garantira iznimnu uštedu kako vremena i novca, tako i Vaših ljudskih resursa.

 

Pročitajte više