Transakcijsko bankarstvo

Privredna banka Zagreb nudi vam proizvode i usluge transakcijskog bankarstva uključujući:

  • transakcijski račun (HRK račun; računi u stranim valutama i/ili multivalutni računi)
  • platni promet
  • Global Cash Management 

Putem HRK računa možete obavljati sva vaša plaćanja u kunama bilo da se radi o komercijalnim plaćanjima, međubankarskim plaćanjima ili dokumentarnim plaćanjima. Ako za svoje poslovanje trebate račune u stranim valutama mi vam nudimo otvaranje i vođenje računa u većem broju stranih valuta.

Dokumentacija za otvaranje računa:

Privredna banka Zagreb stekla je kroz dugi niz godina bogato iskustvo u obavljanju platnog prometa. Stoga je jasno zašto sve veći broj klijenata, inozemnih i domaćih banaka i drugih financijskih institucija koriste naše usluge u obavljanju platnog prometa. Koristeći se razvijenom korespondentskom mrežom u zemlji i inozemstvu u mogućnosti smo izvršiti plaćanja bilo gdje u svijetu (devizni platni promet) i u većem broju valuta, kao i procesuirati inozemna plaćanja za korisnike u Hrvatskoj - PBZ SSI.

Ako vi ili vaši klijenti imate potrebu plaćanja u kunama, PBZ također nudi usluge domaćeg platnog prometa kroz razgranatu mrežu poslovnica i podružnica širom Hrvatske. 

Ako su vaši klijenti multinacionalne kompanije koje imaju subsidijare u Hrvatskoj, sklapanjem MT101 bilateralnog ugovora s Privrednom bankom Zagreb i ugovaranjem usluge Global Cash Managementa sa subsidijarom u Hrvatskoj, pružamo vašim klijentima mogućnost centralnog upravljanja sredstvima i plaćanjima u kunama u Hrvatskoj na temelju zaprimljenih MT101 instrukcija za plaćanje. Omogućujemo također i slanje dnevnih izvješća o stanju računa subsidijara (MT940). 

Dodatne informacije: