Vi ste ovdje

Donacije i sponzorstva

Privredna banka Zagreb nastoji doprinijeti i pokazati odgovornost prema većoj zajednici putem donacija i sponzorstava. U 2016. godini sveukupno je preko 8 milijuna kuna namijenjeno za sponzorstva i donacije kojima smo podržali znanost i obrazovanje, brojne udruge i pojedince te mnoge kulturne i druge događaje poput sportskih događaja. PBZ svojim dugotrajnim sudjelovanjem u društvenom životu države putem donacija i sponzorstava nastoji doprinijeti razvoju te općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj.

Donacije

PBZ aktivno sudjeluje u mnogim društvenim projektima i podržava mnoge humanitarne, socijalne i zdravstvene institucije. Donacije iz 2016. godine uključuju i različite programe posvećene poboljšanju obrazovanja i zdravlja, kao  i sportske i kulturalne programe posvećene prije svega pomaganju djeci i socijalno osjetljivim grupama našeg društva kao što su: donacija za realizaciju programa s mladim glazbenicima u Varaždinu, donacija za opremanje školske knjižnice u Novoj Rači, donacija domu za stare i nemoćne osobe u Čakovcu te brojne druge.

Sponzorstva

PBZ omogućuje kontinuiranu podršku i poticaje velikom broju projekata koji se odnose na kulturu, sport i znanost, doprinoseći dugoročnom razvoju tih društvenih područja.
U 2016. godine podržali smo brojne kulturni događaje i institucije, a željeli bismo istaknuti:
Glavni pokrovitelj izložbe „Orešar – najljepša božićna bajka“ u Muzeju za umjetnost i obrt koja je nastala kao suradnja zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt s Državnim muzejom za kazalište i glazbu iz Sankt Peterburga, koji je ovom prigodom iz svoje bogate riznice prvi put jednoj inozemnoj instituciji posudio artefakte sa sanktpeterburške praizvedbe baleta. Osim materijala sa praizvedbe, na izložbi su se, mogu razgledati i kostimi iz milanskog Teatro alla Scala i Državnog baleta u Berlinu, spektakularni kostimi iz privatne kolekcije Yuresha, kao i bajkovita kostimografija iz HNK Zagreb.

Sponzorstvo Moderne galerije u Zagrebu i njezine stalne izložbe najboljih hrvatskih umjetnika iz 19., 20. i 21. stoljeća. Svi ti radovi predstavljaju remek-djela pejzaža, figurativne i apstraktne umjetnosti, kao i portreta i životinjskih skulptura.

Podržali smo različite kulturne programe i institucije poput Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Varaždinu, tradicionalne etnološke priredbe poput „Rapske fjere“, Vinkovačkih jeseni, Barkonih večeri, i mnogih drugih.

Humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan"

American Express kartica sa Srcem izašla je na tržište 2008. godine. Nastala je s ciljem pomoći izuzetno važnim projektima za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svako plaćanje ovom karticom PBZ Grupa donira 1 kunu humanitarnom projektu „Činim dobro svaki dan“ kao pomoć projektu Ministarstva zdravstva „Praćenje djece s neurorizicima“ te projektu Ministarstva socijalne politike i mladih „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“. American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Grupa donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.
Ovaj dugoročan i kontinuirani projekt pomaganja zajednici u kojoj poslujemo u 2016. godine ostvario je iznimne rezultate. Tako je od 2008. godine, kada je projekt pokrenut, do kraja prošle godine ukupno prikupljeno oko 8,5 milijuna kuna, uključujući više od 2 milijuna kuna prikupljenih samo tijekom 2016. godine. Sve pojedinačne donacije opširnije su opisane na web stranici projekta: www.cinimdobro.hr